Puheenjohtaja Juha Kantoniemen tervehdys

Puheenjohtaja Juha Kantoniemen tervehdys

Takanamme on useampi vuosi varsin eriskummallista aikaa. Varmaan kukaan ei taannoin osannut ennustaa maailman kulkua, nykyistä tilannetta ja kuinka se riipaisee myös meidän toimialaamme. Eikä tulevaisuudestakaan taida olla sen suurempia ennusmerkkejä.

Kuluneet kuukaudet ovat kuitenkin nostaneet meidän ruuantuottajat kansakunnan kaapin päälle. Eipä juuri enää kuule maajussia vähätteleviä puheita, keskustelu on painottunut aiheellisesti huoleen tulevaisuudesta ja mitä siellä syödään. On herätty viimein huomaamaan, mihin ruuan hinnan jatkuva alas painaminen on johtanut.

Myös kaupoissa on nähty selkeä muutos. Hinnankorotusten suuruuden riittävyydestä voidaan aina keskustella, mutta kiistatta kotimaisen tuotannon arvo on tunnustettu myös siellä. Tästä on herunut, toki kovan väännön ja odottelun jälkeen, jopa konkreettista katetta kohonneille kustannuksille.

Moni jo kiinteäksi kuviteltu mannerlaatta on siis narahdellut parempaan asentoon. Vaikka tulevaisuuden haasteita ei voikaan vähätellä, on moni perusasia paremmalla tolalla kuin ennen ja antaa näin paremmat eväät rakentaa tulevaisuutta tiloilla. Eikös inflaationkin sanota olevan meidän velkaisten ainakin ystävä, ellei paras kaveri?!

Kesän sato-odotuksetkin ovat korkealla ainakin siellä, missä sateita on tullut riittävästi. On siis aika hengähtää ja kiittää teitä, arvoisat yhdistyksemme jäsenet ja yhteistyökumppanit. Niin tiloilla kuin yhdistyksessä olemme tarponeet läpi koronan ja kustannuskriisien. Yhdistyksessä pääsimme viime syksynä jo takaisin leipätyömme pariin järjestämään tilaisuuksia niin yhdessäoloon kuin uuden oppimiseen. Saimme taas teitä mukavasti koolle ”Ruokintapöydän ääreen” ja luentosaleihin. Korona opetti meidät toimimaan myös verkossa, sillä Kokemuskornerit saivat vuoden kuluessa aika huiman suosion.

Me tarvitsemme toisiamme ja tukea toinen toisiltamme näiden ”tuiskeiden” keskellä. Varsinkin uudet, nuoret yrittäjät tarvitsevat tukea. Siksi oli hienoa, että Tulevaisuuden maitoyrittäjien tähtivalmennus lähti hyvin käyntiin.

Tuleva syksy saa yhdistyksen toiminnan kesän hiljaiselon jälkeen taas uuteen lentoon. Kauden avaus tapahtuu Ilmajoella elokuun puolivälissä, kun kokoonnumme Ala-Fossin tilan uuden ruokintapöydän ääreen oppimaan heidän tavastaan toimia ja hoitaa tilaa menestyksekkäästi. Hommat jatkuvat KoneMessujen yhteydessä, kun tapahtumassa mukana olon lisäksi yhdistys järjestää Vasikat vauhtiin -iltaseminaarin Hotelli Presidentissä messujen aattona. Lisäksi tulossa on suosittu tuotannonjohtamisen intensiivikurssin sekä Get together -tapaaminen ja ammattiseminaari Himoksella. Eikä unohdeta suosittuja kokemuskornereita, niitäkin on siis luvassa!

Pysy siis mukana tiiviissä toiminnassa ja nypi kaikki ”hyödyn rusinat” kotiin oman tilan toimintaan. Tällaisina aikoina menestys asuu pienissä yksityiskohdissa. Meidän mukanamme pysyt ajan hermolla ja saat viimeisimmät vinkit käyttöösi – rempseästä yhdessäolosta puhumattakaan.

Maitoisia päiviä ja hyviä sadonkorjuukelejä toivoen,

Juha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.