Verkostoitumista ja tähtienvalmennusta

Verkostoitumista ja tähtienvalmennusta

Maitoyrittäjien toiminnassa mukana alusta asti olleena, voin vain todeta, että parempaa virkistäytymisseuraa samanhenkisen porukan kanssa on vaikea muualta löytää.

Nextlevelille pääsin mukaan, kun lupauduin tulevaisuuden tähtiyrittäjien mentoriksi valmennukseen. Pilottiryhmässä oli mukana motivoituneita ja positiivisesti virittyneitä jo yrittäjinä olevia sekä vasta alalle suunnittelevia maitotilallisia. He tekivät omasta osallistumisestani erittäin mielekkään.

Tämä meidän tuotannon alamme vaatii meiltä paljon, sitovuus on ympärivuotista. Itselleni Maitoyrittäjien tapahtumat ovat olleet aina ihan parhaita henkireikiä, tietopuoli on vahvistunut, mutta ennen kaikkea nämä tapaamiset ovat mahdollistaneet verkostoituminen ympäri Suomea olevien yrittäjien kanssa. Ja verkostoissa on VOIMAA!

Kuluttajatyö ja tiedon jakaminen nykyaikaisesta alkutuotannosta on ollut minun sydämenasiani jo opettajan urani alkuvuosista lähtien. Vierailuryhmien lisäksi tilamme on tehnyt alaa näkyväksi somen kautta. Olemme onnistuneet ns. brändäämään tilamme. Tajusin jo 90-luvulla opettajavuosien aikana, miten ohutta on tietämys ruoantuotannosta, niin lapsilla kuin opettajakunnallakin. Olen todennut viimeisen vuoden aikana, että tilanne alkaa olla jo lähes katastrofaalinen. Minulta on mm. kysytty: Mistä voin tietää mistä lehmästä lypsetään rasvaton maito ja mistä kevytmaito? Koska näin miten vakavissaan kysyjä oli, niin vastasin tietenkin täysin asiallisesti, että meillä lypsetään ihan täyttä tavaraa ja meijerillä sitten huolehditaan rasvat pois.

Kuluttajatyö on meidän jokaisen tuottajan asia!!!

Se ei tarkoita, että kaikkien pitää alkaa ottaa vierasryhmiä vastaan, mutta sitä kuluttajatyötä on sekin, että kerrotte sille omalle lähipiirille/harrastusporukalle/naapurille faktoja miten työt nykyaikoina tehdään, mitä tuotetaan ja miten tarkasti kaikkea tekemäämme valvotan ja säädellään. Ja kerrotte myös siitä, miten turvallista on syödä kotimaassa tuotettua elintarviketta.

(Voi kun Yle ottaisi työn alle ohjelmasarjan tekemisen alkutuotannosta. Konseptina toimisi mainiosti jo yksi valmiista formaateista #ELOSSA24, no okei voisi sen tehdä #MAATILALLA24 muodossakin.)

Ja lopuksi vielä: uusi Tähtivalmennusryhmä starttaa maaliskuussa yhteistyössä HKScanin Next Generation koulutusohjelman kanssa. Tutustu lisää Maitoyrittäjien nettisivuilla ja lähde mukaan valmennukseen!

Liisa Vuorela on Koskenojan tilan emäntä ja toimii Tähtivalmennusryhmän mentorina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.