
- Tämä tapahtuma on mennyt.
Tuotannonjohtamisen intensiivikurssi
21/02/2023 klo 08:00 - 23/02/2023 klo 17:00
21.-23.2.2023 Tuotannonjohtamisen intensiivikurssi
Unohda tilojen yleisesittelyt, nyt mennään pinnan alle!
Kurssilla havainnoidaan pienryhmänä 5 huipputilan tuotannonjohtamisen käytäntöjä parhaiden suomalaisten asiantuntijoiden johdattelemana. Painotuksena ovat erityisesti siirtymävaiheen lehmien hoitokäytännöt ja niihin syvennytään yksityiskohtaisesti tunnuslukujen ja käytännön esimerkkien avulla.
Alustava ohjelma/aikataulu:
Ennakkowebinaari ke 15.2.2023 klo 12:00 – 15:00 – teoriataustaa kurssin teemoihin
1 päivä tiistai 21.2.
9:15 – 9:30 Tapaaminen Ylivieskan urheiluhallin parkkialueella
9:30 – 9:45 Matka ensimmäiseen kohteeseen
9:45 – 12:45 Tilavierailu Kotipellon tila, Sorvisto Marko ja Sari (Ängesleväntie 85, Ylivieska) Tilavierailun teemana on umpi- ja siirtymävaiheen lehmien ruokinta, asiantuntijana Tiina Karlström ja Paula Orava. Alussa kahvit.
13:00 – 14:30 Lounas ja ryhmän esittäytyminen hotelli-ravintola Lounatuulessa Ylivieskassa
15:00 – 18:00 Tilavierailu Rauhalan tila, Miika ja Ismo Takkunen, Palolaijantie 29, Alavieska, teemana vasikat ja nuorkarja. Asiantuntijana Tiina Karlström ja Paula Orava. Lopussa kahvit.
18:00 – 19:00 Matka yöpaikkaan ja majoittuminen
19:00 – 20:00 Päivän yhteenvetoa
20:00 à Päivällinen, sauna ja yhteistä illanviettoa
2 päivä keskiviikko 22.2.
7:30 – 8:15 Aamupala
8:15 – 9:00 matka tilakohteeseen, matkan aikana tutustuminen tilakohteisiin ja työkirjan täyttöä
9:00 – 12:00 Tilavierailu Mty Nurmelan tila Koposperäntie 401, Haapajärvi. Teemana henkilöstöjohtaminen, asiantuntijoina mukana Saana Tanskanen-Niemi ja Paula Orava. Alussa kahvit
12:00 – 12:30 matka lounaalle
12:30 – 13:15 lounas
13:15 – 13:45 matka seuraavaan kohteeseen
13:45 – 16:45 Tilavierailu Timlin Farm Oy Kippolantie 4, Ylivieska. Teemana hedelmällisyyden hallinta, asiantuntijana Viljar Sedrik ja Tiina Karlström. Lopuksi kahvit.
16:45 – 17:15 paluumatka hotellille, mitä opimme päivän aikana ja työkirjan täyttöä. Kootaan ideat ja toiveet seuraavan päivän työpajaan.
18:00 Päivällinen
klo 19 à saunomista ja illanviettoa sekä makkaranpaistoa
3 päivä torstai 23.2.
7:30 – 8:15 Aamupala
8:15 – 9:00 Matka tilalle. Keskustelua sekä tutustumista tulevaan tilakohteeseen.
9:00 – 12:00 Tilavierailu Mäkelän maatalousyhtymä, Jukka, Pauliina ja Asko Mäkelä, Vetenojanpuhto 66, Kalajoki. Tilavierailun teemana siirtymävaiheen lehmien prosessit, olosuhteet ja hoito (vic lehmien tarkkailu), asiantuntijana mukana Virpi Kurkela. Alussa kahvia tarjolla.
12:00 – 12:15 Siirtyminen Wanhaan Aapiskukkoon ja lounas
13:00 – 15:45 Ryhmän loppuyhteenveto ja työpaja: Omien hyvien käytäntöjen jakamista. Toimintasuunnitelma ja askelmerkit uusien opittujen asioiden viemiseksi omaan työhön, keskustelua ja ideointia.
15:45 – 16:00 Loppukahvit, kiitokset ja palautelomakkeen täyttö
16:00 – 16:30 Siirtymä Ylivieskaan Urheilutalolle ja hyvää kotimatkaa
Lisätietoja: henna.mero@maitoyrittajat.fi
Tiedot
- Alkaa:
- 21/02/2023 klo 08:00
- Loppuu:
- 23/02/2023 klo 17:00
Vastaa