Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maitoyrittäjien matka Latviaan

10/12/2018 - 13/12/2018

Maitoyrittäjät ry järjestää ammattimatkan Latviaan. Matkalla tutustutaan Latvian maidontuotantoon ja viehättävään pääkaupunkiin Riikaan.

Iso osa matkan antia on sosiaalinen kanssakäyminen muiden tuottajien kanssa sekä tietotaidon jakaminen.

Tilakohteiksi on alustavasti sovittu hyvin suomalaisille sattuvia tiloja. Yhdellä tiloista on 300 lypsylehmää ja heillä on saman verran nuorkarjaa kasvatuksessa. Tila on investoinut uusiin rakennuksiin ja parempiin olosuhteisiin eläimille viime vuosina. Yksi tiloista on 100 lehmän tila, jolla on korkea keskituotos. Viron puolella sijaitsevalla tilalla on lypsyssä 900 lehmää ja tila on investoinut viime vuosina erityisesti nuorkarjan tiloihin.

Riikassa järjestetään perinteisiä joulumarkkinoita Tuomiokirkon aukiolla, Vanhassakaupungissa. Joulutorilta löytyy kaikkea alkaen ruoasta, juomasta, musiikista ja erityisen paljon erilaisia käsitöitä. Riian historiallinen keskusta on jo itsessään näkemisen arvoinen ja se on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi.

Alla on matkan alustava ohjelma, tarkempi aikataulu varmistuu lähempänä.

Tiistai 11.12
Matkamme alkaa Helsingistä Tallink Megastar aluksella kello 10.30. Satamassa on hyvä olla paikalla viimeistään 9.30. Laivamatkalla nautitaan meriaamiainen. Tallinnasta jatkamme matkaa suoraan kohti Riikaa suomalaisella bussilla. Matkalla Riikaan teemme mahdollisesti yhden tilakäynnin Viron tai Latvian puolella. Reitin varrelle on useampia hyviä vaihtoehtoja olemassa.

Viimeistään illalla saavumme Riikan keskustassa olevaan hotelliin, Radisson Blu Latvija. Illalla on mahdollisuus tutustua viehättävään Riikaan. Hotellilla on myös Balttian suurin kasino.

Keskiviikko 12.12
Aamiaisen jälkeen suuntaamme tilavierailuille. Päivän aikana vierailemme 2-3 tilakohteella. Päivän aikana ruokailemme yhdessä ja viimeistään illalla suuntaamme takaisin Riikaan.

Torstai 13.12
Aamiaisen jälkeen meillä on vielä aikaa tutustua Riikaan ja paluumatkalla voimme pysähtyä vielä tuliaisostoksilla. Laivamme lähtee Tallinnasta 19.30 ja takaisin                Helsingissä olemme 21.30. Paluumatkalle meille on varattuna päivällisbuffee laivalla.

Hinta
Matkan hinta on 390 €/hh jaetuissa kahden hengen huoneissa, yhden hengen huone lisää kustannuksia 60 €.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Joudumme perimään matkatoimiston laskuttamat juoksevat kulut (ruokailut, hotellit, matkaliput) 15.11. jälkeen peruutetuista paikoista.

Ilmoittautumislomake löytyy alta.

Matkaa varten tulee olla voimassa oleva henkilökortti tai passi, ajokortti ei kelpaa henkilötodistukseksi.

Lisätietoja:

Henna Mero henna.mero@maitoyrittajat.fi tai sampsa.husu@gmail.com

Tiedot

Alkaa:
10/12/2018
Loppuu:
13/12/2018
Tapahtumaluokat:
,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.