Jälleennäkemisen riemua ruokintapöydän äärellä

Jälleennäkemisen riemua ruokintapöydän äärellä

Maitoyrittäjät ry:n syyskausi käynnistyi rennolla ja mukaansa tempaavalla tapahtumalla elokuun 17. päivä, kun tilallamme järjestettiin Ruokintapöydän äärellä -tapahtuma ja Maitoyrittäjien illallinen. Sää suosi siinä mielessä, että sateinen ajanjakso mahdollisti kiireisten yrittäjien saapumisen tilaisuuteen. Isäntäväelle tapahtuma edelsi siivousta ja järjestelyä, ja allekirjoittanut totesikin tapahtuman jo ennen tilaisuutta onnistuneeksi, sillä konehalli oli viimeinkin siivottu perusteellisesti.

Ruokintapöydän äärellä -tapahtuma oli aivan uudenlainen kokonaisuus, jossa pilkottiin Murtomäen tilan maidontuotannon eri osa-alueita ja toimintatapoja tarkempaan tarkasteluun. Kierrettävät rastit käsittelivät tilan rehustrategiaa, umpeutus- ja poikimiskäytäntöjä, eläinaineksen vaikutusta ja robottien toimintaa. Oli ilo huomata tuottajakollegoiden jälleennäkemisen riemua asian äärellä ja kiinnostus tilamme käytäntöihin. Kysymyksiä ja hyviä ideoita kumpusi keskustelujen lomassa. Päivä päättyi yhteiseen konehalli-illalliseen HK:n maittavien naudan ulkofileiden ja lisukkeiden kera. Puheensorinasta päätellen kasvokkain tapaaminen oli kaikille kaivattua vaihtelua.

Tämän kaltaiset tapahtumat ovat varmasti tervetullut lisä auditoriotyyppisten luentojen rinnalle. Ei näkynyt haukottelevia isäntiä, jotka meinaavat väkisin nukahtaa paatokselliseen luennointiin huonosti ilmastoidussa kokoustilassa. Paikan päällä toimintatavat esitellään läpinäkyvästi ja tekemisen toimintaa voi arvioida omin silmin.

Tapahtuma pystyttiin järjestämään koronaturvallisuus huomioiden, ja toivotaan tämän pandemian helpottuvan lähiaikoina niin päästäisiin vielä normaalimpaan elämään kiinni. Maitoyrittäjien tilaisuudet jatkuvat syksyllä mm. kokemuskornerien ja tuotannonjohtamiskurssien muodossa, ja toivottavasti nähdään myös KoneAgria-näyttelyssä Tampereella.

Maitoisaa syyskautta kaikille!

Kirjoittaja Janne Kokkonen on maitoyrittäjä Siilinjärveltä ja Maitoyrittäjät ry:n hallituksen jäsen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.