Puheenjohtajan VUODENVAIHTEEN TERVEISET

Puheenjohtajan VUODENVAIHTEEN TERVEISET

Kinkut on syöty ja lahjat luettu, alkaa taas olla yksi vuosi taputeltuna, ja millainen vuosi!  Maailma näyttää seonneen lopullisesti ja tulleen aina vain vaikeammin ennakoitavaksi. Tunnettua sanontaa mukaillen ”naamiot ovat laskeneet ja alta ovat paljastuneet epävarmuuden kasvot”.

Meidän lehmällistenkin maailma ja toimintaympäristö ovat mullistuneet asentoon, jossa ennakointi ja varautuminen ovat entistä tärkeämpiä. Hyvänä esimerkkinä tästä on sähkömarkkina. Aikaisemmin hinta oli monelle meistä toimittajan valinnalle ratkaiseva peruste. Nyt on mietittävä myyjän taustat, onko sähkö omaa tuotantoa vai välitettyä, miten myyjä on varautunut kriiseihin, kaiken muun ohella. Nyt entisestään korostuvat suunnitelmallisuus ja ammattimaisuus.

Toisaalta maailmantilanne on nostanut ruokaturvan merkityksen esiin aivan uudessa valossa. Onkin osaltaan myös meistä itsestämme kiinni, kuinka osaamme tilanteen hyödyntää. Tilityshintojen noususta huolimatta kustannusten suorastaan räjähtäessä käsiin ovat uudet ajatuksia ja ratkaisuja osattava hakea myös laatikon ulkopuolelta. Se on toki haastavaa, mutta yhdistyksenä me yritämme olla tässä meidän kaikkien apuna. Yksinkertaisesti meidän on oltava entistä kovempia yrittäjiä ja tehtävä työmme entistä huolellisemmin.

Yhdistykselle kulunut vuosi on myös ollut muutosten aikaa. Sannan siirryttyä keväällä uusiin haasteisiin hänen töitään jatkoi Henna Hämäläinen Meron Hennan tiukassa ohjauksessa. Alun harjottelupesti muuttui näin viransijaisuuteen. Nyt vuodenvaihteessa projektikoordinaattorin pestin kaappaa haltuunsa Hannele Antila.

Tilojen taloushaasteista johtuen yhdistyksen jäsenmäärä on ollut kuluneena vuotena vain hienoisessa kasvussa. Siksi toivoisinkin teidän jäsenien aktivoituvan tuttujenne suhteen, elleivät satu jo jäseniämme olemaan. Tässä ”verkostossa on voimaa” tällaisenakin aikana.

Työmme on nimittäin huomioitu eduskuntaa myöten. Saimme sieltä joulun alla myönteisen päätöksen määrärahahakemukseen toimintamme kehittämiseksi. Tilillemme kilahti 50 t€, jolla tehdään jo pieniä ihmeitä yhdistyksen työssä. Siitä Arkadian mäelle iso kiitos!

Näissä positiivisissa tunnelmissa on hyvä lähteä taklaamaan tulevan vuoden haasteita, mitä ne sitten ovatkaan!

Paljon Litroja eli Hyvää Alkavaa Vuotta Teille Kaikille!

Yhdistyksen puheenjohtaja Juha Kantoniemi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.